Dopplerdomein 20A
Maandag - Zonddag 15:00 - 00:00
043 – 361 362 1

Over Thembi

Wat wij doen

Specialiteiten Café ThembiWie zijn wij

Specialiteitencafé Thembi (gestart in 1990) is gevestigd in de Maastrichtse wijk Randwijck nabij het MECC Congrescentrum, het Maastricht MUMC+ (Academisch Ziekenhuis AZM) en de Maastricht University.

Fairtrade / Biologisch / Erkend Streekproduct / Duurzaam / Traceerbaar

Aan de hand van deze voorwaarden biedt Specialiteitencafé Thembi u dranken en gerechten aan zonder de kwaliteit en betaalbaarheid uit het oog te verliezen. Vanuit onze kwaliteit- en prijsnorm wordt bij ieder product getracht het te laten voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Zo werken wij met de biologische range van de Gulpen Brouwerij op de tap (ur-pils, ur-amber en ur-weizen), zijn er een aantal biologische wijnen per glas verkrijgbaar, werken we hoofdzakelijk met vlees afkomstig uit de eigen regio (o.a. Livar varkensvlees, Hereford rundvlees uit Kessel en lamsvlees uit het Geuldal) , gebruiken wij alleen biologische kazen uit de grensstreek, serveren wij verse speltpasta en ambachtelijk gemaakte ravioli en kopen vissoorten in welke op een ecologisch verantwoorde manier zijn gevangen en/of gekweekt en respecteren wij de vangstseizoenen. De diverse Kollenberger speltbroden betrekken we van Bakkerij De Bisschopsmolen te Maastricht. Specialiteitencafé Thembi heeft 14 tapkranen met verschillende bieren, meer dan 250 bieren op fles, 10 open wijnen en heeft een ruim aanbod aan snacks. Ideaal om met collega’s, vrienden of familie een leuke borrel of feest te houden. Daarnaast hebben wij een uitgebreide menukaart. De keuken is open van 16:00 uur tot 22:00 uur.

Bekijk het menu

Queen of HeartsEen uniek concept

In januari 2015 gaat Specialiteitencafé Thembi met een nieuw diner-concept starten, dat uniek is in zijn opzet. Het concept is ontstaan naar aanleiding van een vraag van Maastricht University. Queen of Hearts is de naam van een groot wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid van (de risicofactoren van) hart- en vaatziekten bij vrouwen die in het verleden een zwangerschapsvergiftiging hebben doorgemaakt, in vergelijking met vrouwen die gezond zwanger zijn geweest. Deelnemers aan dit onderzoek worden onderzocht in Maastricht University Medical Center (MUMC+)

Als dank voor hun medewerking aan dit onderzoek, wil Maastricht University deze vrouwen een diner aanbieden dat hoofdzakelijk bestaat uit gezonde producten. Aangezien Thembi de afgelopen jaren al flinke stappen gezet heeft in deze richting, is de Maastricht University bij haar terechtgekomen met de vraag een menu te ontwikkelen voor onder andere deze groep vrouwen. Na maanden van voorbereiding kunnen wij het "Thembi Green Queen of Hearts Menu vanaf januari 2015 presenteren, dat niet alleen voor bovengenoemde vrouwen, maar ook voor al onze andere gasten beschikbaar zal zijn.
In het menu is er een ruime keuze aan vegetarische-, vis- en vleesgerechten. Het menu bestaat uit kleine voor-, tussen- en hoofdgerechtjes, zodat ook mensen die niet te veel willen of kunnen eten op een leuke manier aan hun trekken komen. De menu's kunnen worden uitgebouwd tot zelfs 6 gangen. (zie menu A t/m H) Uiteraard kunnen alle gerechten ook separaat besteld worden.

Alle gerechten proberen wij zo veel mogelijk zonder e-nummers te bereiden, de groentes zijn hoofdzakelijk van lokale biologische teelt. Bij onze visgerechten wordt enkel gebruik gemaakt van door MSC (wilde vangst) en ASC (kweekvis) gecertificeerde vissoorten. Door voor vis met deze keurmerken te kiezen proberen wij mee te helpen de overbevissing van wildgevangen vis in de wereld terug te dringen en weten onze gasten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren geserveerd krijgen. Bij onze vleesgerechten worden hoofdzakelijk dieren gebruikt uit de nabije omgeving, die zonder preventieve antibiotica worden grootgebracht, vrij kunnen rondlopen, uitsluiten plantaardig voedsel van eigen grond krijgen en zelf zorgen voor een stukje natuurbeheer. En door ervoor te zorgen dat de dieren tot in hun laatste seconde een stressvrij leven hebben wordt een uitzonderlijke malsheid van het vlees gegarandeerd. Per gerecht geven wij met icoontjes aan of het lactose-, gluten,- en/of notenvrije gerechten zijn. Ook is er bij de hoofdgerechtjes de mogelijkheid om lactose-vrij te bakken. (uitleg icoontjes op de laatste bladzijde van onze menukaart)Er is een mooi assortiment aan biologische frisdranken, biologische wijnen (ook alcoholvrij) en biologische bieren (ook alcoholvrij en glutenvrij).

Reserveer nu!