Facebook Twitter

Activiteiten

THEMBI GREENQUEEN OF HEARTS MENU 
EEN UNIEK CONCEPT IN DE MAASTRICHTSE HORECA

In januari 2015 gaat Specialiteitencafé Thembi met een nieuw diner-concept starten, dat uniek is in zijn opzet. Het concept is ontstaan naar aanleiding van een vraag van Maastricht University. Queen of Hearts is de naam van een groot wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid van (de risicofactoren van) hart- en vaatziekten bij vrouwen die in het verleden een zwangerschapsvergiftiging hebben doorgemaakt, in vergelijking met vrouwen die gezond zwanger zijn geweest. Deelnemers aan dit onderzoek worden onderzocht in Maastricht University Medical Center (MUMC+)
                                                                                     
Als dank voor hun medewerking aan dit onderzoek, wil Maastricht University deze vrouwen een diner aanbieden dat hoofdzakelijk bestaat uit gezonde producten. Aangezien Thembi de afgelopen jaren al flinke stappen gezet heeft in deze richting, is de Maastricht University bij haar terechtgekomen met de vraag een menu te ontwikkelen voor onder andere deze groep vrouwen. Na maanden van voorbereiding kunnen wij het "Thembi Green Queen of Hearts Menu vanaf  januari 2015 presenteren, dat niet alleen voor bovengenoemde vrouwen, maar  ook voor al onze andere gasten beschikbaar zal zijn.                                                                         
In het menu is er een ruime keuze aan vegetarische-, vis- en vleesgerechten. Het menu bestaat uit kleine voor-, tussen- en hoofdgerechtjes, zodat ook mensen die niet te veel willen of kunnen eten op een leuke manier aan hun trekken komen. De menu's kunnen worden uitgebouwd tot zelfs 6 gangen. (zie menu A t/m H) Uiteraard kunnen alle gerechten ook separaat besteld worden.                                                                                                                                                                                                                                                               
Alle gerechten proberen wij zo veel mogelijk zonder e-nummers te bereiden, de groentes zijn hoofdzakelijk van lokale biologische teelt. Bij onze visgerechten wordt enkel gebruik gemaakt van door MSC (wilde vangst) en ASC (kweekvis) gecertificeerde vissoorten. Door voor vis met deze keurmerken te kiezen proberen wij mee te helpen de overbevissing van wildgevangen vis in de wereld terug te dringen en weten onze gasten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren geserveerd krijgen. Bij onze vleesgerechten worden hoofdzakelijk dieren gebruikt uit de nabije omgeving, die zonder preventieve antibiotica worden grootgebracht, vrij kunnen rondlopen, uitsluiten plantaardig voedsel van eigen grond krijgen en zelf zorgen voor een stukje natuurbeheer. En door ervoor te zorgen dat de dieren tot in hun laatste seconde een stressvrij leven hebben wordt een uitzonderlijke malsheid van het vlees gegarandeerd.  Per gerecht geven wij met icoontjes aan of het lactose-, gluten,- en/of notenvrije gerechten zijn. Ook is er bij de hoofdgerechtjes de mogelijkheid om lactose-vrij te bakken. (uitleg icoontjes op de laatste bladzijde van onze menukaart)Er is een mooi assortiment aan biologische frisdranken, biologische wijnen (ook alcoholvrij) en biologische bieren (ook alcoholvrij en glutenvrij).                                                                           

KORTINGSMENU DEELNEMERS ONDERZOEK QUEEN OF HEARTS

Voor deelnemers aan het Queen of Hearts Onderzoek is Menu D beschikbaar. Op vertoon van uw deelnemersbewijs krijgt u € 5,00 korting op dit menu D. Dit menu bestaat uit een klein voorgerechtje, een soepje, een tussengerechtje en een hoofdgerechtje.